Nieuwe operating systems die Docker ondersteunen

Voor onze Cloud Server on Demand hebben wij inmiddels het aantal operating systems uitgebreid met: CoreOS, Ubuntu Snappy en Red Hat Atomic.
Met deze 3 operating systems is het mogelijk om eigen Docker-containers aan te maken. Dit houdt in dat u nu ook VPS servers binnen uw eigen Cloud kunt opbouwen. Dit is ideaal voor onder andere Web- en App-bouwers.

Docker is een open-source raamwerk waarmee het mogelijk wordt een applicatie in een lichtgewicht, verplaatsbare container te verpakken. Zo wordt het installeren van een applicatie op een server net zo eenvoudig als het installeren van een mobiele app op een tablet of smartphone.
Servervirtualisatie wordt al jaren toegepast via bijvoorbeeld het VMware platform.  Hiermee wordt op een fysieke machine een virtuele machine gecreëerd compleet met alles erop en eraan: computing, storage, networking, OS, etc.

Docker is een nog redelijk nieuwe containertechnologie waarmee applicaties een OS kunnen delen. In tegenstelling tot virtuele machines, hebben applicaties die werken op Docker geen aparte libraries en voor iedere virtuele machine een apart gast-OS nodig. Dit maakt dat systemen veel minder resources verbruiken.

In plaats van alle hard- en software te virtualiseren, worden applicaties verpakt in een container en gedraaid bovenop een besturingssysteem. Hierdoor wordt mogelijk gemaakt dat vier tot zes keer zoveel applicaties kunnen draaien met een systeem als Docker in vergelijking met een traditionele virtuele machine.

De nieuw toegevoegde besturingssystemen CoreOS, Ubuntu Snappy en Red Hat Atomic ondersteunen Docker.


        


Veldmaarschalk Montgomeryweg 25B
3769 BG Soesterberg
Nederland
Telefoon: +31 346 552694 (Sales)

e-mail:
info@csv-networks.nl
backoffice@csv-networks.nl
support@csv-networks.nl

Privacy statement
Leveringsvoorwaarden
Verwerkersovereenkomst