CSV Networks - Domeinregistratie - Hosting - Streaming - Dedicated servers - Cloud On Demand Openstack CoreOS Docker - VPS servers - ESX VMware servers - Colocatie


FAQ
Wat is domeinregistratie?
Wat is hosting?
Wat is een dedicated server?  
Wat is colocatie?
Wat is Direct Admin?
Wat is een Reseller?
Wat is Plesk? 
Wat is Streaming Video?

Klanten op eigen hostingserver beheren?


Een domeinregistratie lijkt op het registreren van de naam van uw bedrijf bij de Kamer van Koophandel. De registratie van de naam van uw domein (= uw winkel of etalageruit op het Internet) vindt plaats bij een organisatie die alle namen van domeinen beheert. Dit betekent dat de naam die u bijvoorbeeld voor uw webwinkel heeft gekozen al door een ander kan zijn geregistreerd. Die naam kunt u dan niet gebruiken (op deze website kunt u zelf controleren of een naam al is geregistreerd). Wel kunt u de huidige eigenaar van de geregistreerde domeinnaam vragen of u de naam kunt kopen. Soms is dat mogelijk en in andere situaties bedenkt u zich nog wel een keer omdat de vraagprijs erg hoog kan zijn. Zeker wanneer zo’n domein al veel bezoekers heeft. Op deze website treft u een aantal domeinnamen aan die al zijn geregistreerd, maar die te koop worden aangeboden. Hoe dan ook, voordat u een webwinkel of iets anders op het Internet begint, moet u de naam van dat domein (uw eigen plek op het Internet) registreren. Dat kunt u online op deze website doen en daarbij kunt u zelf kiezen of het domein een .nl, een .com of andere extensie moet krijgen.

Wij vergelijken het wel eens met een groot kantoorpand waar meerdere bedrijven in zijn gevestigd. Bij hosting bent u de huurder van een ruimte. Bijvoorbeeld ruimte voor een webwinkel, een fotosite of voor een online dagboek. U huurt ruimte om uw domein – waarvan u de naam al eerder heeft geregistreerd – op het Internet voor iedereen bereikbaar te maken. Hosting is niets anders dan een digitaal winkel- of kantoorpand huren om daar uw eigen activiteiten te starten. Bij hosting kunt u zelf bepalen hoeveel ruimte u nodig heeft, hoeveel bezoekers of klanten u verwacht en daar de kosten op afstemmen. CSV Networks biedt op deze website diverse mogelijkheden. Vergelijk ze gerust en kies er één die op dit moment bij u past. U kunt later altijd overstappen op een ander hostingpakket. Zo kan uw ‘winkel’ op het Internet meegroeien met het aantal bezoekers dat u heeft.

Dit is de volgende stap na het huren van een ruimte op het Internet. Iedereen met een hosting-abonnement heeft een website (domein) die draait op een web server (een supersnelle computer die zich alleen bezighoudt met Internetactiviteiten). Op zo’n webserver kunnen soms wel 200 of 300 websites draaien. Bij een dedicated server heeft u zo’n webserver helemaal voor u alleen. Vergelijk het maar met een eigen kantoorpand – u bepaalt zelf wat u met het pand gaat doen en wie toegang krijgt. Een dedicated server is eigenlijk onmisbaar wanneer uw zakelijke activiteiten op het Internet zodanig zijn dat ze bepalend zijn voor de continuïteit van uw onderneming. Een eigen dedicated server kost inderdaad meer dan een hosting-abonnement – maar reken eens uit wat het kost als u een dag geen orders ontvangt. Een dedicated server heeft meestal een automatische back up functie (wordt ook mirror genoemd), zodat alle activiteiten direct worden overgenomen door een tweede (reserve)systeem in de webserver zelf. CSV Networks heeft diverse grote ondernemingen met een eigen dedicated server als klant.

Colocatie is de uitdrukking die wordt gebruikt wanneer u een eigen dedicated server heeft en wilt dat deze draait in een computerruimte met optimale bedrijfscondities. Bij CSV Networks hebben wij diverse webservers die draaien in een speciale computerruimte. Die webservers bevinden zich in de hoofdlocatie van CSV Networks en maken allemaal gebruik van dezelfde beveiligingssystemen, dezelfde bedrijfscondities en van dezelfde noodstroomvoorzieningen. Colocatie is een unieke manier om zeker te zijn dat uw ‘website’ altijd in de lucht is. Bij colocatie bestaan speciale mogelijkheden om te zorgen dat bedrijfsprocessen (maar bijvoorbeeld ook websites en docentinformatiesystemen van scholengemeenschappen) gewaarborgd blijven. CSV Networks heeft uitgebreide ervaring met colocatie. Neem gerust vrijblijvend contact op als u hier meer over wilt weten.

Het programma voor het beheer van uw website, dit programma is een Linux programma maar kan op elke Windows PC worden gebruikt. Direct Admin wordt door CSV Networks gratis ter beschikking gesteld om zelf uw eigen website optimaal te beheren.

Een Reseller is iemand (of een bedrijf) die bij CSV Networks een grotere ruimte heeft gehuurd en die ruimte zelf weer onderverhuurt aan zijn of haar eigen klanten. Een Reseller is vergelijkbaar met een makelaar van bedrijfsgebouwen, hij of zij vult een kantoorpand met huurders die zelf worden verworven. En als een Reseller meer ruimte nodig heeft of meer diensten wil verkopen, dan biedt CSV Networks de mogelijkheid om verder te groeien. Reseller zijn is interessant wanneer u in uw omgeving al een aantal mensen kent die graag een eigen website willen hebben. U verzamelt al die mensen en wordt Reseller bij CSV Networks.

Het programma voor het beheer van uw website. Dit programma is speciaal geschreven voor de Windows omgeving. Draait dus op elke Windows PC. Lijkt op Direct Admin.

Streaming video is eigenlijk niets anders dan het via Internet bekijken van videobeelden. U kunt bijvoorbeeld denken aan productinformatie – een video van een nieuw automodel – of (en dat is de toekomst) complete programma’s die nu nog via de gewone televisie zijn te bekijken. Streaming video is de aanduiding voor de technologie achter het bekijken van bewegende beelden op het Internet. Het is een fascinerende technologie die veel nieuwe ontwikkelingen mogelijk zal maken. Denk bijvoorbeeld aan WebTV – uw eigen televisiestation op het Internet. De hele wereld kan uw programma’s volgen (eventueel tegen betaling). CSV Networks heeft alles in huis om u te helpen met WebTV en biedt de technologie (ook het betaalsysteem) om uw eigen televisiestation winstgevend te maken. De beelden kunnen worden bekeken met de Real player en de Windows Media Player. Meestal staat minstens één van deze spelers op de PC die u koopt. Downloaden van zo’n speler is natuurlijk altijd mogelijk.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Stuur dan snel een e-mail naar support@csv-networks.nl


        


Duivenkamp 388
3607 BC Maarssen
Nederland
Telefoon: +31 346 552694 (Sales)

e-mail:
info@csv-networks.nl
backoffice@csv-networks.nl
support@csv-networks.nl

Privacy statement
Leveringsvoorwaarden
Verwerkersovereenkomst